Hoofdcontent

Met de activiteitengids voor 55+ blijf je fit!

Een boekje vol met sportieve, culturele en sociale activiteiten bij jou in de buurt.

Begin 2024 is de tweede editie van de Activiteitengids 55+ uitgekomen, een gids vol met sportieve, culturele en sociale activiteiten geschikt voor de 55-plusser in Helmond. Voor ieder wat wils. Zo kan iedereen op zijn manier werken aan een actieve en sociale levensstijl!

Sport, cultuur en sociale activiteiten
In navolging van het succes van de eerste Activiteitengids 55+ die in 2022 verscheen is er een nieuwe gids uitgebracht. Kristian van den Nouwlant, buurtsportcoach bij Jibb+: ‘Met deze gids laten we 55-plussers op een toegankelijke manier kennismaken met een uitgebreid sport-, beweeg- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Met het belangrijkste doel: hen aanmoedigen om fit en actief te blijven.’ De activiteitengids geeft inzicht in de vele mogelijkheden die Helmond te bieden heeft op gebied van sport, cultuur en sociale activiteiten.

Verspreid door de stad
Je vindt de activiteitengids in wijkhuizen en -centra, zorginstellingen en -locaties, culturele instellingen als Kunstkwartier en de Cacaofabriek, maar ook bij de gemeente, Jibb+ en LEVgroep op kantoor. Naast Jibb+ en CultuurContact hebben aan deze tweede editie voor ouderen ook de werkgroep Aandacht voor Ouderen en LEVgroep intensief meegewerkt. Van den Nouwlant: ‘Een actief en sociaal leven is zo belangrijk voor mensen. Dus naast sport en cultuur vonden wij het heel belangrijk om ook de sociale activiteiten in de stad op te nemen in het boekje. We hebben ouderenbonden en KBO’s benaderd en ook hun activiteiten staan nu in de gids’. Achterin het boekje staat een overzicht van de sociale eetpunten in Helmond. ‘Een overzicht van plekken in de stad waar je voordelig kunt eten met mensen die ook liever niet alleen eten. Een ontzettend waardevolle toevoeging!’ De activiteitengids is overigens ook online te bekijken via de website: www.jibbplus.nl

Gezonde en actieve leefstijl
Van den Nouwlant: ‘In Helmond vinden we het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht leeftijd, beperking of grootte van de portemonnee. Met de activiteiten in deze gids is het voor iedereen mogelijk om iets uit te proberen, zonder direct lid te worden. Ik ben ontzettend trots dat we in Helmond zo’n groot en divers aanbod hebben voor al onze inwoners. Want met een gezonde en actieve leefstijl valt veel te winnen!’ Vind je het ondanks de activiteitengids lastig om een passende sportkeuze te maken of maakt een beperking aansluiting lastig? Neem dan contact op met Jibb+ en we denken graag met je mee.

Met het platform ‘Sport en Cultuur Helmond’ op www.sportencultuurhelmond.nl kan iedereen in Helmond ontdekken wat bij hem/haar past en blijf je actief én sociaal op de manier die bij jou past. De activiteitengids 55+ is gerealiseerd in samenwerking met gemeente Helmond, Jibb+, Cultuur Contact, Aandacht voor Ouderen en de LEVgroep.