Hoofdcontent

Coaches een handje geholpen in Helmond & nieuw steunfonds voor cultuursector

31 maart 2021
Clubkadercoaching

Proef met begeleiden trainers van Helmondse sportclubs 
Hoe zorg je ervoor dat je iedere sporter actief en betrokken krijgt? Door coaches en trainers in hun ontwikkeling te begeleiden is het antwoord. Zeven sportclubs in Helmond gaan meedoen aan de proef ‘Clubkadercoaching’ van sport- en beweegpromoter Jibb+. De verenigingen worden geholpen met het opzetten, uitvoeren en het volhouden van de trainersbegeleiding. In totaal worden 90 vrijwilligers begeleid tijdens de trainingen; daarnaast volgen momenteel zes medewerkers van Jibb+ de training Clubkadercoach. De zeven deelnemende verenigingen zijn SV Rood-Wit ’62, SV Stiphout Vooruit, MULO Honk- en Softbal, KV OEC, SV Swift Helmond, SV Brandevoort en VV Bruheze.

Lees het volledige artikel over Clubkadercoaching op www.jibbplus.nl

 

Nieuw steunfonds voor cultuursector
Helmondse lokale culturele instellingen zonder winstoogmerk die gedupeerd zijn door de coronacrisis, kunnen geld krijgen van de gemeente. Instellingen die kunnen aantonen dat ze vorig jaar en in de eerste helft van dit jaar minstens 30 procent minder inkomsten hebben gehad of verwachten te hebben, kunnen maximaal de helft van dat tekort vergoed krijgen. Eerder ontvangen steun, bijvoorbeeld uit het noodfonds (acute betalingsproblemen), wordt meegerekend als inkomstenbron. De gemeente onderzoekt de impact van de coronacrisis op culturele (zelfstandige) ondernemers, om te kijken of ook deze groep hulp moet krijgen.

 

Bron: ED.nl
 
 

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om jouw cookietoestemming te wijzigen.