Hoofdcontent

Op zoek naar 55+ leden? Dit is de kans!

6 januari 2022

UPDATE: de deadline voor het aanmaken van activiteiten is verlengd tot zondag 27 februari 2022!

 

Stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een succes in de gemeente Helmond. Hierdoor krijgen duizenden kinderen de kans om kennis te maken met het aanbod in hun regio. Hoe mooi zou het zijn als 55-plussers voortaan dezelfde kans krijgen? Dat kan met de activiteitengids voor 55+ van Sport en Cultuur Helmond.


Activiteitengids 55+

Met deze nieuwe activiteitengids laten we 55-plussers op een toegankelijke manier kennismaken met het complete sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Met als belangrijkste doel: hen aanmoedigen om fit en actief te blijven.

Ook voor u en uw organisatie is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat een deel van de deelnemers na de kennismakingslessen lid wordt. Het enige wat u hoeft te doen is het volgende:

 • Uw kennismakingsactiviteit gratis aanmelden via www.sportencultuurhelmond.nl
 • Ons een wervende activiteitengids laten maken en de hele inschrijving laten regelen
 • De creatieve en beweegmogelijkheden voor 55-plussers vergroten met uw aanbod!

Uw kennismakingsactiviteit mag niet ontbreken

Wij maken dus een activiteitengids met het sport- en cultuuraanbod dat vanaf 1 april 2022 plaatsvindt in de buurt. Dezelfde boekjes worden daarna ook verspreid op plekken waar 55-plussers regelmatig komen. Uw kennismakingsactiviteit mag in dit boekje dus zeker niet ontbreken!

Activiteit digitaal aanmelden

Hieronder leest u hoe u een sportieve of culturele activiteit kunt aanmelden. Deze is daarna dus te bewonderen op de website én in de Activiteitengids voor 55+. Meld uw activiteit in ieder geval aan vóór 13 februari 2022 via www.sportencultuurhelmond.nl. Vanaf dat moment gaat de wervende activiteitengids namelijk in productie.

Doet u ook mee? Dit moet u doen:

 1. Ga naar www.sportencultuurhelmond.nl
  Log in met uw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul dan uw algemene gegevens in. Hierna komt u in uw persoonlijke beheer en kunt u direct activiteit(en) toevoegen (kies bij project voor ‘Volwassenen en Senioren’ en kies bij 'Activiteit geschikt voor' voor 55+). Heeft er iemand binnen uw vereniging al een account op Sport en Cultuur Helmond? Vraag dan om toegevoegd te worden in dit bestaande account. Een e-mailadres toevoegen kan heel eenvoudig via het onderdeel ‘gebruikers’ in het dashboard van het account.
 2. Voer uw activiteit(en) in.
  Het aantal kennismakingslessen per activiteit mag u zelf bepalen. Wanneer u drie datums per activiteit ingeeft, zullen de deelnemers ook drie keer kunnen komen. Heeft u meerdere datums waaruit men kan kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieericoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. U past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
 3. Maak uw activiteit persoonlijk.
  Voeg een leuke foto toe en denk aan een activerende promotietekst over uw activiteit.

De spelregels

 • U bepaalt zelf het aantal lessen, de data en tijden.
 • U bepaalt zelf hoeveel deelnemers mee kunnen doen.
 • Het is natuurlijk prima als de nieuwe deelnemers aansluiten bij een bestaande groep of reguliere les.
 • Als u meerdere disciplines aanbiedt, mag u deze als aparte activiteiten aanmelden.
 • De ervaring leert: gratis activiteiten krijgen meer inschrijvingen.
 • Een kleine vergoeding vragen mag wel (bijvoorbeeld voor materiaalkosten).
 • Betalingen verlopen via onze website.

De planning

Vanaf heden tot 13 februari 2022
U mag de activiteit(en) aanmaken op www.sportencultuurhelmond.nl tot uiterlijk 13 februari. De activiteiten worden dan meegenomen in de activiteitengids voor 55-plussers.
Laatste week van februari 2022
U ontvangt nog voordat het boekje naar de drukker gaat uw pagina ter controle per mail. Eventuele wijzigingen op uw pagina kunnen dan nog meegenomen worden.
Vanaf 1 april 2022
Inwoners kunnen zich digitaal inschrijven voor de activiteiten. Vanaf 1 april starten de activiteiten.